Raad praat binnenkort over coffeeshop in het noorden

Zaandam heeft momenteel twee coffeeshops, waar drie zijn toegestaan.
Zaandam heeft momenteel twee coffeeshops, waar drie zijn toegestaan.
Foto: Google Street View

Democratisch Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid doen een nieuwe poging om een coffeeshop in het noorden van de gemeente te krijgen. Nu Moonlight in Zaandam na een uitspraak van de Raad van State onherroepelijk verleden tijd is, is er immers een vergunning te vergeven.

De twee lokale partijen willen het coffeeshopbeleid zo snel mogelijk op de raadsagenda geplaatst zien. ‘Aangezien inwoners van Zaanstad Noord nu naar Zaandam moeten als zij wiet willen kopen lijkt het ons goed voor de balans om te kijken naar een mogelijkheid in Zaanstad Noord,’ schrijven de POV en DZ in een agenda-initiatief. In Zaanstad worden maximaal drie coffeeshops gedoogd en dat alleen in Zaandam in een deel van het centrum. Er zijn er nu twee: Headlines op de Rozengracht en Squad in de Parkstraat. Moonlight in de Czarinastraat is gesloten wegens de problemen van de eigenaar met justitie en daarom is dit het juiste moment om te kijken naar de invulling en locatie van de derde shop, betogen de fracties.

Zij stellen voor om de opengevallen plaats niet in Zaandam in te vullen, maar in Assendelft, Krommenie of Wormerveer. Na een beleidswijziging vorig jaar wordt een coffeeshopvergunning niet langer voor onbepaalde tijd verleend, maar voor slechts vijf jaar. Over de deelname van Zaanstad aan de proef met legale wiet zijn nog geen knopen doorgehakt. De nieuwe uitbater van de derde Zaanse coffeeshop zou daaraan mee moeten werken om die door te laten gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen