Groep 8 van De Spiegel krijgt clinic van (S)Cool on Wheels

Foto: (S)Cool on Wheels

De leerlingen uit groep 8 van de openbare basisschool De Spiegel aan de Brikstraat in Zaandam krijgen vrijdag 29 november een clinic van (S)Cool on Wheels. Dit voorlichtingsproject van het Fonds Gehandicaptensport met als thema Leven en sporten met een handicap wordt mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Zaanstad.

(S)Cool on Wheels is project voor kinderen in het basisonderwijs dat bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. In de klas kunnen de kinderen aan de hand van filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap vragen stellen aan John van der Meer, de docent van (S)Cool on Wheels. Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

Zelf sporten

Na het theoriegedeelte gaan de kinderen zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen gaan in de gymzaal rolstoelrijden en rolstoelbasketballen. Juf Sandra Donker groep 8 zegt het heel belangrijk te vinden dat de kinderen leren hoe het is om te leven en te sporten met een beperking en dat er heel veel mogelijk is, ook al heb je een beperking. Van der Meer is docent met een Pabo- en een Cios-opleiding. In september 1996 liep hij door een auto-ongeluk een dwarslaesie op, maar een lange revalidatie en veel sporten kan hij nu weer lesgeven. Dit doet hij onder andere voor Fonds Gehandicaptensport tijdens het voorlichtingsproject (S)cool on Wheels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen