Bouw 144 huurappartementen met zorgmogelijkheid gestart

Foto: Stebru / Van Mourik Architecten

Ontwikkelaar en bouwer Stebru is aan het Mahoniehout in Zaandam officieel gestart met de bouw van Burano, een complex van 144 levensloopbestendige huurappartementen met zorgvoorzieningen. Met een druk op de knop sloeg wethouder Songül Mutluer de eerste paal de grond in.

In Zaanstad is grote behoefte aan passende woningen voor ouderen en het totaalpakket van Burano kunnen we hier heel goed gebruiken,’ zegt Mutluer in een persbericht. Ze spreekt van ‘een prachtige combinatie op van wonen en zorg, met een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners van Burano en mensen uit deze opkomende buurt elkaar kunnen ontmoeten.’ Burano komt op de plek van het voormalige gebouw van Post NL dat al langere tijd leegstond. De ruimte op de begane grond is deels verhuurd aan de Zorgcirkel, die zorg aan huis zal gaan leveren in de bovengelegen appartementen. Er is nog circa 200 vierkante meter in de plint beschikbaar voor verhuur. De oplevering van de gasloze appartementen wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

Op naar 750 nieuwe huizen

De 144 appartementen van Burano maken deel uit van de grootschalige ontwikkeling van het stationsgebied van Zaandam. De komende jaren wordt er door Stebru en Impact Vastgoed ook het complex De Zaanse Helden ontwikkeld en gebouwd. Het totaal komt dan op een 750 nieuwe woningen en 2000 vierkante meter aan commerciële ruimte. Door de verschillende groottes aan woningen zullen zowel gezinnen, senioren, starters als doorstromers een kans krijgen in het gebied. Het verbindend element tussen de verschillende bouwblokken is de groene en natuurvriendelijke gemeenschappelijke daktuin, ‘waardoor bewoners het gevoel hebben dat ze zowel in de stad wonen als in het groen’. Wie op de hoogte wil blijven van de voortgang van de werkzaamheden kan zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief. 

 

Reacties