Lintjes voor Zaankanters Rein Haverkamp en Sjoerd Jans

Foto: Wikipedia

Mr VV Assendelft’ Rein Haverkamp (68) mag zich sinds gisteravond Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Zestig jaar nadat hij lid werd van de voetbalvereniging kreeg hij in ‘zijn’ kantine het bijbehorende lintje opgespeld door burgemeester Jan Hamming.

Haverkamp was 30 jaar lang leider van het eerste elftal, tot hij na vorig seizoen afscheid nam. Daarnaast heeft hij samen met zijn vrouw jarenlang het clubblad verzorgd en de inkoop van de kantine gedaan. Samen waren ze ook verantwoordelijk voor de tenues van het eerste elftal. Verder deed en doet Haverkamp nog van alles en nog wat voor de club. Hij regelde op zondag de wedstrijden en scheidsrechters en deelname aan toernooien, zorgde voor tegenstanders om tegen te oefenen, stond achter de bar en nam deel aan bestuursvergaderingen. Én hij was bovenal een zeer gewaardeerd luisterend oor voor de spelers; een vertrouwenspersoon die tussen de spelersgroep en de trainer stond.

Sjoerd Jans geridderd

Voorafgaand aan de feestelijkheden in Assendelft was de burgemeester naar Amsterdam afgereisd voor de uitreiking van nóg een koninklijke onderscheiding, en wel aan Zaandammer Sjoerd Jans. De wegens pensionering afscheid nemende directeur van het cultureel centrum Crea is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor de culturele sector. Crea werd onder zijn leiding een echte voorloper op het gebied van culturele educatie binnen universiteiten en hogescholen in Nederland.

https://twitter.com/GemZaanstad/status/1190387819757424641

Ook buiten Crea zette Jans zich in zijn 40-jarige loopbaan in op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Zo is hij onder meer actief (geweest) voor filmtheater De Fabriek, het Landelijk Overleg Culturele Organisaties van universiteiten, de Jeugdtheaterschool Zuidoost, Kriterion/SOSS, het Polanentheater, Cultureel centrum Mekelweg, Jeugdtheaterschool ZO Amsterdam en de Amsterdamse Kunstraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen