Gemeente vandaag eigenaar kleibos Hembrugterrein

Foto: PxHere

De gemeente neemt vandaag het kleibos op het Hembrugterrein over van het Rijksvastgoedbedrijf en wordt daarmee eigenaar. Zaanstad gaat ook het beheer uitvoeren. Hembrug Zaandam BV, de eigenaar van het Hembrugterrein, wordt ook eigenaar van de gebouwen in het bos.

Samen met Hembrug Zaandam heeft de gemeente de ambitie om het bos weer openbaar toegankelijk te maken. Daarbij is het streven dat de door bodemsanering ontstane kale plekken weer worden opgevuld met diverse soorten bomen. ‘Daarvoor wordt een geraamte van grote bomen geplant, welke wordt aangevuld met de beoogde toekomstige bomen om het bos met haar eigen natuur gereed te maken om het open te stellen voor bezoekers,’ schrijft wethouder Songül Mutluer aan de gemeenteraad. Zij stelt gelukkig ook nog een uitgebreider schrijven in het vooruitzicht, waarin wellicht wordt uitgelegd wat met de vorige zin bedoeld wordt.

Voorbereidingsbesluit

Er wordt momenteel ook gewerkt aan een voorbereidingsbesluit voor het Hembrugterrein dat in december naar de gemeenteraad gaat. Sinds de Raad van State op 30 april dit jaar het bestemmingsplan voor het Hembrugterrein vernietigde hebben de eigenaar en de gemeente volgens de wethouder niet stilgezeten. ‘Duidelijk is in ieder geval dat Hembrug Zaandam nog altijd de ambitie heeft om het Hembrugterrein te herontwikkelen naar een werk-woongebied en het de schoonheid en allure te geven die het verdient. Ook wij als gemeente blijven uiteraard de ambities hoog houden voor het Hembrugterrein,’ aldus Mutluer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen