North Sea Venue maakt parkeerplek op voormalige stort Bruynzeel

Foto: Max Pixel

De gemeente heeft een lap grond van 1890 vierkante meter aan de Zaanderhorn in Zaandam voor in eerste instantie vijf jaar verhuurd aan North Sea Venue om er een parkeerplaats van te maken. De overeenkomst kan daarna steeds voor een jaar worden verlengd. Het gaat om een voormalige stortplaats van Bruynzeel en om vervuilde grond, maar dat is gezien de toekomstige functie geen probleem. Het bedrijf aasde al langer op grond.

De gemeente heeft de deal bekendgemaakt nadat GroenLinks vragen stelde over de toekomst van het gebied, waar in mei illegaal in de openbare ruimte gestalde eigendommen van bewoners van het woonwagenkamp zijn weggehaald en waar tijdens een doorzoeking in april een volgens de politieforse hoeveelheid hennepwerd aangetroffen in een daar eveneens geplaatste container. De schoonmaakactie deed bewoners van de Hemkade vermoeden dat er veranderingen op til zijn, maar van grote ingrepen is geen sprake stelt het college nu. Zo is de gemeente niets bekend van plannen van Norit.

De bomen die aan de voorzijde van de Zaanderhorn zijn verdwenen zijn ten prooi gevallen aan bewoners die er zonder overleg of een vergunning de zaag in hebben gezet. Tegen de betrokkenen loopt een handhavingsprocedure, meldt het college. De gemeente heeft geen bomen gekapt tijdens de handhaving op Zaanderhorn: er zijn alleen struiken verwijderd om bij de af te voeren voertuigen te komen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen