112

‘Forse hoeveelheid’ hennep gevonden bij woonwagenkamp

Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

Bij een grote controle door de gemeente, de politie en de brandweer is gisteren een ‘forse hoeveelheid’ hennep aangetroffen in een container bij het woonwagenkamp aan de Zaanderhorn in Zaandam. Er zijn twee arrestaties verricht.

Bij de gezamenlijke operatie op last van de burgemeester werden diverse containers, voertuigen en trailers gecontroleerd die al langere tijd op straat stonden. Daarbij vond de politie een ruimte waar de hennep lag te drogen en meerdere ruimtes waar hennep geteeld was. Er is een persoon aangehouden op verdenking van witwassen en een tweede in verband met de wietteelt. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De wiet is in beslag genomen en wordt door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Diefstal stroom

Naast de hennep en stroomdiefstal zijn onder meer illegaal geplaatste containers, trailers en voertuigen aangetroffen. Na een grondige inventarisatie zijn de eigenaren gesommeerd deze te verwijderen; alle overige illegale objecten worden door de gemeente afgevoerd.

Reacties