In de herfstvakantie niet over de N244 richting Alkmaar

Door het werk is ook het pontje Akersloot tijdelijk uit de vaart.
Door het werk is ook het pontje Akersloot tijdelijk uit de vaart.
Foto: Google Street View

De provincie vervangt in de herfstvakantie het asfalt op de provinciale weg N244 waardoor de weg tussen de kruising met de N242 – N243 (nabij de Leeghwaterbrug) in Alkmaar en de aansluiting met de N246 – Kogerpolderbrug bij de afslag naar Zaanstad in beide richtingen wordt afgesloten voor het verkeer. Dat duurt van vrijdag 18 oktober 20:00 uur tot en met maandag 28 oktober 05:00 uur. De fietspaden blijven wel in gebruik.

De gemiddelde reistijd kan oplopen tot een half uur, waarschuwt de provincie die automobilisten adviseert om de spits zoveel mogelijk te mijden. Er is voor gekozen om de werkzaamheden in de herfstvakantie uit te voeren aangezien er dan in de regel minder verkeer is. Daarnaast werkt de aannemer dag en nacht door om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Langs de weg staan borden met de omleidingsroutes en daar staan op verschillende locaties bergingsbedrijven klaar die de weg snel vrij kunnen maken na een eventueel ongeval.

Tijdens de afsluiting is de aanmeerlocatie van het pontje Akersloot onbereikbaar voor voertuigen en fietsers. Dit betekent dat het pontje van 18 tot en met 28 oktober niet vaart. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de tijdelijke pont ter hoogte van de Leeghwaterbrug.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen