Elektrische bussen Connexxion kampen met kinderziektes

Foto: Connexxion

Het was begin september een feestelijk gebeurtenis, de introductie van de nieuwe elektrische bussen met achttien zitplaatsen voor de lijnen 64 (tussen de Fonteinkruidweg in Zaandam en de Oud Heinstraat in Zaandijk) en 65 (tussen busbrug De Vlinder in Zaandam en Assendelft). Nog geen twee maanden later blijken er nog wel wat problemen mee te zijn.

Connexxion reed al met de emissieloze e-bussen op onder andere de lijnen van Amsterdam naar Amstelveen en verder. Daarbij bleek de batterijcapaciteit een knelpunt, maar de vervoerder zei daar in de planning rekening mee te houden. Dat blijkt niet altijd te lukken, getuige deze mededeling op Facebook.

Een inwoonster legde bij de gemeente een klacht neer over de beperkte capaciteit van de bussen, waardoor er regelmatig passagiers niet meer mee kunnen en op de volgende bus moeten wachten. Ook zijn de voertuigen volgens de klacht – die bij de Vervoerregio Amsterdam terecht had moeten komen en niet bij Zaanstad – lastig toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen