Handige – en leuke – weetjes over het Dam tot Damweekeinde

Foto: Twitter / Looptrainer Cees

Het centrum van Zaandam is dit weekeinde moeilijk bereikbaar vanwege alle Dam tot Dam-activiteiten. De parkeergarages Hermitage, Zaantheater (niet op zaterdagavond) en Rozenhof zijn wel open, evenals de parkeerplaatsen op de Behouden Haven en de Rozengracht. De bussen van Connexxion rijden een aangepaste route.

Het Burgemeester In ’t Veldpark wordt speciaal voor het evenement omgedoopt tot het Dam tot Dam Park. In dit park is ook dit jaar de finish van de wandeltocht. Daarnaast is het mogelijk om er met een drankje en een hapje te genieten van gratis live muziek. Op vrijdag 27 september is het park vanaf 17:00 uur weer geheel toegankelijk. Op de aan het parcours grenzende de Burcht vindt ieder jaar een groot kinderfeest plaats met diverse activiteiten, een aantal optredens, een markt en foodtrucks. Dat wordt ook dit jaar weer gedaan.

Fietsers

Fietsers worden verzocht de Dam, Damstraat, Beatrixbrug, Peperstraat en Wilhelminakade te mijden omdat die erg druk plegen te zijn. Fietsen kunnen veilig worden gestald in het Fietsenpakhuis in de Vinkenstraat of in een van de andere fietsenstallingen. Fietsers uit de richting van de Rosmolenwijk kunnen het beste hun fiets parkeren op de hoek van de K. Kansstraat en de De Savornin Lohmanstraat en op het Roggeplein.

Pendelbus

Om de deelnemers aan en de toeschouwers van de Dam tot Dam Wandeltocht, de Damloop by night en de Dam tot Damloop te vervoeren, is er op zaterdag en zondag een pendelbusdienst vanuit de Schepenbuurt naar Amsterdam CS, het NS-station Zaandam en P+R HoogTij in Westzaan. De tijdelijke haltes zijn op de Schepenlaan. De aanvoer van en de wachtrijlocatie voor de bussen op de Hoogaarslaan en de afvoer van de bussen verloopt via de Schokkerlaan en de Boeierlaan. Om deze pendelbusdienst in goede banen te leiden en de buurt goed bereikbaar te houden voor de hulpdiensten, zijn er diverse verkeersmaatregelen van kracht in de Schepenbuurt. Van een invalidenparkeerplaats kunt u daar met een kaart gewoon gebruik blijven maken.

Afsluitingen (uitgezonderd nood- en hulpdiensten):

Reacties