NH Media gaat meedoen aan marketing Zaanstreek

Foto: Wikipedia / Steven van der Wal

Nieuwsorganisatie NH Media gaat de Zaanstreek promoten in samenwerking met Marketing Zaanstreek, zo meldde het eerste bedrijf gisteren. Het doel is om te ‘werken aan een verbetering van de reputatie van de Zaanstreek als aantrekkelijke plek om te wonen, te bezoeken of een bedrijf te vestigen’.

Volgens commercieel directeur Ger Welbers van NH Media – de uitgever van de mediamerken NH Nieuws, NH Radio en NH Sport – is de Zaanstreek nog relatief onbekend, terwijl er veel mooie activiteiten en plekken zijn. ‘Via onze multimediale aanpak bereiken wij vier van de vijf Noord-Hollanders, die wij hiervan structureel op de hoogte zullen stellen,’ zo stelde hij op de website van het mediabedrijf. Hoeveel geld er met de samenwerking gemoeid is wordt niet gemeld. Marketing Zaanstreek is een publiek-private organisatie die tot 2024 een contract heeft met Zaanstad, Wormerland en Oostzaan om die gemeenten op te stuwen in de vaart der volkeren.

Provincie

NH Nieuws is de regionale omroep van Noord-Holland die wordt gefinancierd door de provincie. Provincies zijn wettelijk verplicht om het de regionale omroepen in den lande financieel mogelijk maken om kwalitatief hoogwaardige programmering mogelijk te maken. Desondanks is de financiële positie van de dertien regionale omroepen niet rooskleurig. Nieuw is de ontwikkeling van een gegevens- en contentuitwisselingsplatform: de RPO-exchange. Voor dit project dat de automatische uitwisseling van content en meta data mogelijk tussen de redactiesystemen van de regionale omroepen en met apps en websites is subsidie verstrekt door het Rijk. Binnen het project wordt ook de technische samenwerking met de NOS en NL-Alert gerealiseerd. Ook moet zo een basis gelegd worden voor toekomstige technische samenwerking met andere partners zoals lokale omroepen of private media.

Tot nu toe heeft Marketing Zaanstreek de volgende bedrijven en instellingen als partners: Amerborgh (Het Hem), AZ, Bizznizz Accountants, Brouwerij HOOP, De Zaansche Molen, De Zaanse Uitdaging, Forbo Flooring B.V., Gemeente Wormerland, HVMS, Inntel Hotel Amsterdam Zaandam, Landsaat, NH Media, Obi4Wan, Rabobank Zaanstreek, Stichting Binnenstadmanagement Zaandam, Stichting FluXus, Stichting Monet in Zaandam, Stichting Zaanse Schans, Stichting Zaantheater, Taets Art & Event Park, Tate & Lyle, V.O.F. Kuijs Reinder Kakes Makelaars, Van Wijngaarden, WeSpark, Zaans Museum en Zuiver.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen