Het grote kappen begint binnenkort in het Fortuinveld

Foto: Google Street View

De gemeente start in de week van 16 september met het verwijderen van de bosjes en in de week van 8 oktober met het kappen van de bomen in het Fortuingebied ter voorbereiding op de aanleg van het nieuwe sportcomplex van hockeybereniging De Kraaien. Daarvoor zijn alle vergunningen en ontheffingen inmiddels onherroepelijk verleend, schrijft wijkmanager Yassmine El Ksaihi van Rooswijk in een bewonersbrief.

Aansluitend op de verwijdering van het groen worden er nog grond-, sonderings- en archeologisch onderzoek verricht. De gekapte bomen worden allemaal in of in de nabijheid van het geruimde gebied vervangen. Dat de bezwaarprocedure tegen het bestemmingsplan nog niet is behandeld door de Raad van State zorgt niet voor opschorting van de werkzaamheden, hoewel de bewoners daar blijkens de regelmatig verschijnende Fortuinbrief wel vanuit gaan. Volgens de ontheffingen mocht er vanaf half augustus gestart worden met het verwijderen van de bomen en bosjes, na afloop van het broedseizoen. Eind vorige maand stelden de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren nog vragen over de aanstaande kap, na berichten die ook die fracties rauw op het dak vielen.

Nog geen zittingsdatum

Het werk wordt uitgevoerd door Stoop Groenvoorziening, onder het toeziend oog van ecoloog Jaap Groot. De omgevingsvergunning voor Sportpark Het Fortuin wordt pas aangevraagd na de uitspraak Raad van State. ‘De vergunningen/ontheffingen voor het verwijderen van de bomen en bosjes waren al apart aangevraagd en maken geen deel uit van de omgevingsvergunningprocedure voor de realisatie van Sportpark Het Fortuin. Dit betekent dat het kappen niet wordt uitgesteld tot na de uitspraak,’ aldus de brief. Wanneer de Raad van State het bestemmingsplan behandelt is nog niet bekend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen