Omstreden brug over Kerksloot Krommenie van de baan

Een beeld van de toekomstige woonwijk.
Een beeld van de toekomstige woonwijk.
Foto: AM / Architectenbureau Common Affairs

Er komt toch geen brug tussen op de beoogde locatie over de Kerksloot naar de Militaireweg in Krommenie, waar omwonenden grote bezwaren tegen uitten. De brug die ingetekend was voor de ontwikkeling van de woonwijk Eilanden van Hain is daar niet in te passen omdat niet niet mogelijk is om ‘voor deze locatie een brug te ontwerpen die voldoet aan de ontwerpvoorwaarden van de gemeente,‘aldus een persbericht van Zaanstad.

Er zal numet de belanghebbenden zal verder worden gesproken over een alternatieve verbindingsroute. De voorwaarden die gemeente stelt aan het ontwerp van een brug zijn dat boten er onderdoor moeten kunnen varen en dat de brug voor alle weggebruikers toegankelijk is, door een maximaal hellingspercentage toe te staan. Zaanstad en projectontwikkelaar AM gaan nu met omwonenden de voor- en nadelen van alternatieve routes te bespreken om tot de beste oplossing te komen.

Deze plek is nu van de baan.

Burenoverleg

Dat gebeurt de komende maanden in het burenoverleg, waarin ook andere onderwerpen rond de gebiedsontwikkeling aan bod komen. Tijdens de eerste bijeenkomst op 3 september wordt onder meer met de deelnemers bepaald welke onderwerpen het belangrijkst zijn om te bespreken. Omwonenden die zich nog willen aanmelden voor het burenoverleg, kunnen een e-mail sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen