‘Burenoverleg’ over Eilanden van Hain in Krommenie

Een impressie van de toekomstige woonwijk.
Een impressie van de toekomstige woonwijk.
Foto: AM

Het door de gemeente zo geroemde participatieproces tijdens de ontwikkeling van nieuwbouwplan Eilanden van Hain in Krommenie is toch niet zo succesvol verlopen als beweerd werd: ontwikkelaar AM en gemeente gaan de interactie met omwonenden verbeteren. Wethouder Hans Krieger laat vandaag in een persbericht weten het ‘spijtig’ te vinden dat de laatsten zich niet juist geïnformeerd voelen.

Bij de ontwikkeling van Eilanden van Hain zijn bewoners juist in een heel vroeg stadium bij de zaak betrokken, meldt hij. ‘Maar doordat onvoldoende is besproken wat de verwachtingen van bewoners, gemeente en ontwikkelaar waren van de uitkomsten van bijeenkomsten en de inbreng van betrokkenen, is onduidelijkheid ontstaan en voelen bewoners zich niet gehoord.’ Op dit moment heeft het prioriteit om de suggesties en bezwaren van de omwonenden grondig te inventariseren. ‘Als dit in beeld is, kan er een goede afweging gemaakt worden of een alternatief inderdaad nodig is en zo ja, welk alternatief het beste is voor het plan, de buurt en Zaanstad in zijn geheel,’ aldus Krieger. AM is daarbij verantwoordelijk voor het tijdig en op de juiste manier betrekken van alle belanghebbenden.

Burenoverleg

Na de zomervakantie start AM met een Burenoverleg. Dit is een gesprek met een bredere vertegenwoordiging uit de omliggende wijken dan de overleggen tot nu toe. Hierdoor verwacht de ontwikkelaar goed in beeld te kunnen brengen welke verschillende geluiden en belangen er leven. In het Burenoverleg kunnen maximaal vijftien omwonenden samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties, natuurorganisaties, scholen, sportclubs en de wijkmanager de komende maanden meedenken over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woonwijk. Voor de zomervakantie ontvangen omwonenden een nieuwsbrief huis-aan-huis met meer informatie over dit Burenoverleg.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen