Nieuw offensief POV voor openbaarheid ingekomen post

Foto: Pixabay / Philm1310

Niet echt goede reclame voor de gemeenteraad’ noemt de POV de in Zaanstad niet ongewone praktijk om ingekomen stukken die in principe openbaar zijn voor de burger onzichtbaar ‘achter het slotje’ op de gemeentelijke website te plaatsen. Vanwege die geheimhouding kunnen raadsleden daar dan niet in het openbaar hun mening over geven of vragen over stellen.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid is dat ‘behoorlijk zat aan het worden’, schrijft fractievoorzitter Harrie van der Laan nu aan het college en aan de raadsgriffier. ‘Hoe is het mogelijk dat wij telkens tegenstrijdige verhalen krijgen als wij vragen stellen over dit soort zaken? Ik begrijp dat de inzenders van deze brieven een brief terug krijgen van de griffie. Hier ontvang ik graag een kopie van. Wat staat daar dan in?’ Het is niet de eerste maal dat de POV aan de bel trekt en een raadsmeerderheid is het ermee eens dat de transparantie beter moet, maar sinds een motie van die strekking werd aangenomen lijkt er nog niets te zijn veranderd.

Provily/Slibkuil

De laatste steen des aanstoots is een brief van de Bewonerscommissie bouwplan Provily/Slibkuil vol ontevredenheid over het participatietraject dat tot de uiteindelijke woningbouwplannen voor de voormalige sportvelden heeft geleid. Dat daarover grote ontevredenheid bestaat is niet onbekend: wij schreven er eerder al over. En de omwonenden willen graag ruchtbaarheid geven aan hun frustraties, dus waarom dan deze geheimzinnigheid?

‘Serieus last van’

De POV schrijft zich nu te beraden op nieuwe vragen aan de wethouder, omdat de fractie zich tot nu toe afgewimpeld voelt als wordt geïnformeerd naar de stand van zaken rond de inplementatie van de motie. ‘Voor de duidelijkheid, het zijn brieven aan de gemeenteraad,’ schrijft Van der Laan. ‘Op vragen op straat kunnen wij geen antwoord geven. Onze fractie heeft hier echt serieus last van.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen