Ook in hoger beroep lange celstraffen voor huurmoordenaars

Foto: Public Domain Pictures / George Hodan

Een 26-jarige Zaandammer en een 37-jarige man uit Zoetermeer zijn ook in hoge beroep veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 25 en 22 jaar voor de moord op een 50-jarige man in Leiden. Die werd op 14 juni 2016 op klaarlichte dag op straat neergeschoten. De daders zouden zijn betaald door een onbekend gebleven opdrachtgever.

De door het gerechtshof in Den Haag opgelegde straffen zijn conform de eisen van het Openbaar Ministerie tegen de ontkennende verdachten. Het slachtoffer werd voor zijn woning doorzeefd met 33 kogels en bezweek twee dagen later aan zijn verwondingen. Het vluchtbusje werd na de liquidatie iets verderop in Leiden gevonden, met DNA-sporen van beide verdachten en onder meer twee handvuurwapens en het automatische wapen waarmee de moord is gepleegd.

Zaandammer de schutter

De jongste verdachte wordt gezien als de schutter. Hij had ook een wapen, een geluiddemper en veel munitie in zijn bezit. Het is altijd onduidelijk gebleven waarom de moord is gepleegd en de verdachten hebben altijd volgehouden onschuldig te zijn. Dat ging er bij de rechters echter niet in: die zijn ervan overtuigd dat het duo een huurmoord heeft gepleegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen