Zaandammer hoort 25 jaar cel eisen wegens moord in Leiden

Foto: Pixabay / Ajel

In hoger beroep zijn gevangenisstraffen van 25 en 22 jaar geëist tegen een 26-jarige Zaandammer en een 37-jarige man uit Zoetermeer. Zij worden ervan verdacht op 14 juni 2016 op klaarlichte dag een 50-jarige man op straat te hebben neergeschoten in Leiden.

Het slachtoffer was terwijl hij nietsvermoedend op straat liep volgens het Openbaar Ministerie het doelwit van goed voorbereide aanslag. Hij werd met 33 schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, waar hij twee dagen later overleed. In april vorig jaar veroordeelde de rechtbank de oudste verdachte al tot 22 jaar cel en de Zaankanter tot een kwart eeuw achter de tralies. Beiden gingen in hoger beroep. Ze zitten momenteel vast in Westzaan en Heerhugowaard.

Motief onbekend

Volgens het OM staat vast dat een zwarte Volkswagen Caddy stopte, dat een man uitstapte met een lang wapen in zijn hand en dat die man vervolgens op het slachtoffer schoot. Daarna stapte de man aan de bijrijderskant weer in en reed de auto weg. De jongste van de twee verdachten zou geschoten hebben en de oudste zat achter het stuur van de vluchtwagen. Onbevredigend voor zowel het OM als de nabestaanden is dat het nog steeds onduidelijk is waarom het slachtoffer is vermoord. Beide verdachten zwijgen daarover, evenals over een eventuele opdrachtgever voor de moord. Uit het onderzoek blijkt volgens de Advocaat-Generaal dat de verdachten geen enkele relatie hadden tot het slachtoffer. Het zou hen om geld te doen zijn geweest.

Het Gerechtshof in Den Haag doet op 23 juli uitspraak.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen