Bijdrage van een ton voor veiligheid bij Sail 2020 komt er

Een beeld van de laatste aflevering, in 2015.
Een beeld van de laatste aflevering, in 2015.
Foto: Twitter / Helena - Victoria De La S

De motie van de SP, de POV en de PvdD om niet mee te betalen aan veiligheidsmaatregelen voor de tiende editie van Sail Amsterdam volgend jaar heeft het in de gemeenteraad niet gehaald. Zaanstad zet 100.000 euro opzij om noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te kunnen treffen om het evenement voor inwoners en bezoekers veilig te laten verlopen.

De drie fracties die de motie indienden betoogden dat zorgen voor de veiligheid een overheidstaak is waar Zaanstad als gemeente niet voor op zou moeten draaien en al helemaal niet gezien de precaire staat van de lokale schatkist. Het gaat er toch van komen. Sail wordt volgend jaar gehouden van 12 tot en met 16 augustus. Hét evenement voor scheepvaartliefhebbers trekt schepen en bezoekers uit de hele wereld.

De imposante historische Tall Ships varen tijdens de Sail In in een colonne vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar de Amsterdam IJ-haven. Vanaf de kant hebben toeschouwers een mooi zicht op het varend erfgoed en op de deelnemende marineschepen. In totaal doen meer dan 600 vaartuigen aan het evenement mee. Na het afmeren zijn ze voor het publiek toegankelijk. Het gaat om het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen