Bouw van De Hoeksteen symbolisch van start gegaan

Foto: BRT Architecten

Onderwijswethouder Gerard Ram heeft gisteren samen met tien basisschoolkinderen een artist impression onthuld van de toekomstige De Hoeksteen in Krommenie. Ze gaven daarmee het symbolische startsein voor de bouw van nieuwe school, die ongeveer een jaar in beslag zal nemen.

BRT Architecten tekende voor het ontwerp van de school. Die is ontworpen rond een open, centrale en multifunctionele ruimte waar omheen gelopen kan worden en waar alle trappen op uitkomen. Deze centrale ruimte is zowel van de begane grond als van de verdieping goed zichtbaar en moet de spil van het schoolleven worden. Zowel aan de noord- als aan het zuidzijde van het gebouw zijn twee entrees om een gescheiden toegang voor peuters, onder-, midden- en bovenbouw mogelijk te maken. Er zijn ook twee schoolpleinen voor de jongere en de oudere leerlingen.

https://twitter.com/GemZaanstad/status/1144262312926355456

De bouw van de school bij het Rosariumpark maakt deel uit van het Integraal Huisvestingsplan, waarin de voortgang van de huisvesting van basisscholen wordt beschreven. Het gaat dan hoofdzakelijk om nieuwbouwprojecten. Dit jaar wordt gebouwd aan meer scholen dan De Hoeksteen alleen. Zo is net begonnen met de Herman Gorterschool aan de Burgemeester Smitstraat in Zaandam. Deze zomer worden de integrale kindcentra Kreekrijk en De Werf opgeleverd, die al in het nieuwe schooljaar in gebruik worden genomen. Daarnaast start dit jaar de bouw van de IKC’s Overtuinen en Rosmolen Zuid en wordt een begin gemaakt met de uitbreiding van De Voorzaan – Vissershop. Uiteindelijk leidt dit tot zeven nieuwe schoolgebouwen voor in totaal meer dan 1500 kinderen.

 

Reacties

0