Na de zomervakantie ontwerp rondweg Westerkoog ter tafel

Foto: Google Street View

De permanente openstelling van busbrug De Binding loopt vertraging op omdat ‘het voorbereidende ontwerpproces voor de rondweg’ meer tijd in beslag neemt dan vooraf was voorzien. Dat geldt ook voor de besluitvorming. Na de zomervakantie wordt een aangepast ontwerp van de rondweg voorgelegd aan de bewoners van Westerkoog. Na die bijeenkomst wordt het ontwerp definitief.

Dat staat in antwoorden van het college op vragen van de VVD. De gemeente is momenteel in gesprek met een groep van 40 tot 50 bewoners over de rondweg. Uit de antwoorden wordt ook duidelijk dat er geen weg binnendoor de wijk zal komen. Daar was 45 jaar geleden in de ontwerpfase van Westerkoog wel sprake van, maar de verbinding is er nooit gekomen. Bijna een halve eeuw later zou hij wegens geluidsoverlast verdiept moeten worden aangelegd, de panden van de Prinsenstichting zouden moeten worden gesloopt en de geplande woningbouw op hetzelfde tracé zou moeten worden geschrapt. Dat gaat allemaal niet gebeuren.

Planning niet in beton gegoten

Wanneer de volledige openstelling van de busbrug een feit wordt is afhankelijk van juridische kwesties. Voor de openstelling is een omgevingsvergunning voor de wijziging van het bestemmingsplan nodig en belanghebbenden kunnen daar bezwaae regen maken. ’Volgens onze planning starten de werkzaamheden in 2020. Vanwege het zorgvuldige ontwerp- en besluitvormingsproces lopen de werkzaamheden door tot begin 2021,’ aldus het college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen