‘Kleine aanpassing’ aan drempels Zaanweg Wormerveer

Foto: Fietsersbond Zaanstreek

De gemeente gaat naar aanleiding van meldingen van verkeersonveilige situaties op de Zaanweg in Wormerveer ‘een kleine aanpassing’ uitvoeren aan de nieuwe drempels om de doorgang tussen de drempels en het trottoir te verbreden. Dat antwoordt het college op vragen van de POV.

De evaluatie en monitoring van het verkeer in de Zaanbocht is inmiddels gestart, zo laat het ook weten. De uitkomst daarvan wordt in september verwacht. Bij de evaluatie worden de Werkgroep Toegankelijkheid en de Fietsersbond Zaanstreek betrokken. Die laatste organisatie waarschuwde al eerder dat de heringerichte Zaanweg er onveiliger op geworden is. Mocht blijken dat er inderdaad sprake is van verkeersonveilige situaties, dan zullen deze direct worden opgepakt, aldus het college. Onlangs is de verkeersheuvel bij de kruising met de Stationsstraat al aangepakt.

Bescherming voetgangers

Dat schrijft ook dat de vooral door fietsers en gebruikers van scootmobielen verguisde drempels zijn aangebracht om de snelheid van het verkeer te remmen en om voetgangers bij het oversteken te beschermen en dat ze zijn aangelegd volgens de daarvoor geldende richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. ‘Het is mogelijk de verkeersdrempels te passeren zonder dat dit tot incidenten hoeft te leiden,’ zo is te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen