Kruising in Wormerveer als zeer onveilig ervaren

Deze kruising wordt als de meest onveilige van Zaanstad ervaren.
Deze kruising wordt als de meest onveilige van Zaanstad ervaren.
Foto: Google Street View

De kruising van de Zaanweg en de Stationsstraat in Wormerveer is hoog geëindigd bij een inventarisatie van de gevaarlijke verkeerssituaties in de provincie, die door NH Nieuws en digitale kaartenmaker LocalFocus werd uitgevoerd. De locatie kreeg vier meldingen, waar 107 keer op werd gestemd.

Zaanstad kreeg relatief veel meldingen in de twee weken dat onveilige situaties online aangegeven konden worden, laat het regionale nieuwsmedium weten na het verwerken van de data: een totaal van 155. Alleen Alkmaar (185 meldingen) en Amsterdam (168) kregen er meer. Na Zaanstad volgen Haarlem en Haarlemmermeer met respectievelijk 121 en 110 meldingen.

Gewijzigde voorrangssituatie

Op de Wormerveerste kruising is nog niet zo lang geleden de voorrangssituatie gewijzigd, waardoor verkeer dat uit de Stationsstraat komt voorrang heeft gekregen op van links komend verkeer op de Zaanweg. Daar is tussen de Stationsstraat en de Marktstraat een 30-kilometerzone gekomen. Die verandering blijkt voor veel weggebruikers lastig te bevatten, wat volgens sociale media met enige regelmaat tot discussies over de verkeersregels leidt als mensen met elkaar in botsing dreigen te komen. Welke andere plekken in Zaanstad als onveilig worden ervaren wordt niet gemeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen