Geen ja/ja-stickers tot het juridisch dichtgetimmerd is

Foto: Twitter

Het wachten is nog steeds op een uitspraak van de rechter over de juridische houdbaarheid van de invoering van een ja/ja-sticker. Die laat al meer dan een jaar op zich wachten nadat de folderbranche in hoger beroep ging tegen de uitspraak van de rechter dat de gemeente Amsterdam dergelijke stickers, waarmee mensen expliciet moeten aangeven dat ze reclamedrukwerk wensen te ontvangen, mocht invoeren.

De gemeenteraad van Zaanstad is daar ook een voorstander van, omdat verwacht wordt dat de hoeveelheid oud papier drastisch zal afnemen als de huidige nee/nee-stickers verdwijnen. Zonder een ja/ja-sticker op de brievenbus mogen er dan geen ongevraagde reclamefolders meer doorheen. Wie geen sticker heeft krijgt als het goed is alleen de huis-aan-huisbladen. De nieuwe aanpak had al op 1 januari dit jaar in moeten gaan, maar het college wil zichzelf niet in de voet schieten door de verandering nu al door de voeren om dan door de rechter te worden teruggefloten. De uitspraak in hoger beroep wordt deze zomer verwacht.

Handhaving

Valt die uitpraak van het hof uit in het voordeel van de gemeente Amsterdam dan zullen ook Zaanse geïnteresseerden gratis een ja/ja-sticker kunnen krijgen. Stelt het gerechtshof eiser Maildb in het gelijk dan ziet Zaanstad af van het hele plan. Gaat het door dan moet er ook gehandhaafd worden op de naleving van de regels door folderbezorgers. Dat gaat volgens het college 50.000 euro per jaar kosten.

'

Reacties

article
33482
Zaanstad wacht met invoering ja/ja-stickers op uitspraak rechter
Het wachten is nog steeds op een uitspraak van de rechter over de juridische houdbaarheid
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/33482/geen-ja-ja-stickers-tot-het-juridisch-dichtgetimmerd-is/
2019-05-17T08:26:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/01/31095401/reclame.jpg
Actueel