Petitie voor goedkoper parkeren bij ziekenhuizen

Foto: Parking & Protection

Een bericht over de parkeertarieven bij onder andere het Zaans Medisch Centrum leidde tot veel verontwaardigde reacties, maar nu is er een petitie om dat ongenoegen ook aan de Tweede Kamer duidelijk te maken. Seniorenorganisatie KBO-PCOB vindt dat het goedkoper moet.

Volgens de belangenclub gebruiken ziekenhuizen parkeerders steeds vaker als melkkoe, met tarieven die oplopen tot vier euro per uur of 36 euro voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis moeten zijn en hierdoor soms honderden euro’s kwijt zijn. De petitie Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar is hier te vinden. KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Het is de bedoeling dat de handtekeningen worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoeveel mensen zich al achter de oproep hebben geschaard is niet te zien.

Zaandam

Het ZMC hoort met een parkeertarief van 1,50 euro per 45 minuten (of een deel daarvan) bij de duurdere ziekenhuizen van het land, hoewel een maximaal dagtarief van 6,50 euro een langdurig bezoek nog enigszins betaalbaar maakt. Overal in de Randstad is de auto stallen bij een ziekenhuis een kostbare aangelegenheid. De meeste parkeervoorzieningen zijn uitbesteed aan een derde partij. In Zaandam is dat het bedrijf Parking & Protection.

 

.

 

 

 

Reacties