Parkeren bij ZMC relatief betaalbaar vergeleken met OLVG en VU

Foto: Parking & Protection

Het Zaans Medisch Centrum zit met een parkeertarief van 1,50 euro per 45 minuten (of een deel daarvan) bij de duurdere van het land, hoewel een maximaal dagtarief van 6,50 euro langdurige bezoeken nog enigszins betaalbaar maakt. Overal in de Randstad is de auto stallen bij een ziekenhuis een kostbare aangelegenheid.

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam spant de kroon met vier euro per uur en een dagtarief van 36 euro. De vergelijkingssite Kortingscode rekende uit dat het VU Medisch centrum met 3,53 euro per uur en 30 euro per dag op de tweede plaats komt, gevolgd door het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum (2,70 euro per uur; 25 euro per dag). Bij acht ziekenhuizen is parkeren gratis.

Externe partijen

De parkeerterreinen zijn vaak niet van de ziekenhuizen zelf, maar worden geƫxploiteerd door externe partijen. In Zaandam is dat het bedrijf Parking & Protection. Het afzetten van bezoekers of patiƫnten in de parkeergarage hoeft niets te kosten: wie binnen een half uur weer vertrekt kan er gratis uitrijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen