Abdel grote winnaar tekenwedstrijd voor versiering bouwhekken

Foto: Gemeente Zaanstad

Abdel (9), Marit (6) en Tim (4) zien tekeningen van hun hand vanaf nu meer dan levensgroot terug aan de bouwhekken die het toekomstige Oostzijderpark in Zaandam afscheiden van de al bewoonde wereld. Zij wonnen de tekenwedstrijd Kleur de buurt.

Wethouder Songül Mutluer maakte vanmiddag de winnaars bekend. De drie kinderen mogen bovendien een bedrag besteden aan een goed initiatief in de buurt. De tekenwedstrijd was een initiatief van ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur BV) om aandacht te vragen voor de mening van jongere generaties over de komende veranderingen in de Kogerveldwijk. Kinderen konden tekenen hoe zij de toekomst van hun wijk zien. In totaal deden zo’n 40 kinderen dat.

Abdel van de Kogerveldschool (hierboven in het midden met zijn uitverkoren tekening) werd de grote winnaar. Hij mag 1500 euro besteden aan de wijk. De tweede plek was voor Marit uit Koog aan de Zaan, die 750 euro mag uitgeven. Tim uit Het Kalf kreeg 375 euro voor de buurt. Hun tekeningen zijn apart op een bouwhekbanner gedrukt. Alle andere ingeleverde tekeningen komen ook op zo’n banner, maar dan met meerdere tekeningen bij elkaar. Op deze manier geven de ontwikkelaars kleur aan de wijk en wordt de omheining van het bouwterrein op een bijzondere wijze verfraaid. Na de prijsuitreiking gingen de winnaars uiteraard samen met de wethouder op de foto bij de bouwhekken (illustratie boven dit artikel).

 

Reacties