Tekenwedstrijd na ondertekening koopcontract Oostzijderpark

Foto: PxHere

De ondertekening van de koopovereenkomst tussen de gemeente en projectontwikkelaar Timpaan voor 380 woningen in de nieuwe wijk Oostzijderpark is komende vrijdag rond 15:00 uur meteen ook het startschot voor een prijsvraag. Kinderen uit de omgeving worden uitgedaagd om tekeningen te maken die straks de tientallen lelijke bouwhekken op zullen vrolijken.

De tekeningen moeten de ideale woonwijk van de jeugd laten zien en de uitverkoren werken zullen worden uitvergroot op doeken van wel 3,5 bij twee meter. Een vakjury beoordeelt de inzendigen en zal op 29 maart de prijs uitreiken aan de maker van de mooiste tekening. Die ontvangt 1500 euro om te besteden aan een goed initiatief voor de buurt. ‘Met deze prijsvraag wordt juist de jeugd gevraagd wat ze bij dit gebied verwachten en hopen,’ aldus een persbericht van de gemeente. Kinderen kunnen hier lezen hoe ze mee kunnen doen.

Megaproject

De ontwikkeling van het Oostzijderpark is één van de grootste gebiedsontwikkelingen in Noord-Holland. De bouw start naar verwachting eind dit jaar. Wethouder Grondzaken Natasja Groothuismink spreekt van ‘een grote mijlpaal die past bij de Zaanse ambities’.

Meer informatie over het Oostzijderpark is te vinden op de projectsite.

 

Reacties