Stickers en tekstkarren voor veiligheid wegwerkers

Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie gaat met de actie Werk aan de weg? Rijd veilig aandacht vragen voor de veiligheid van wegwerkers. Die hebben regelmatig te maken met onveilige situaties door snelheidsovertreders.  

De provincie moet bij werk aan de weg steeds meer maatregelen treffen om het verkeer af te remmen en de veiligheid van de wegwerkers te waarborgen. De actie moet weggebruikers bewuster maken van de gevaren die ze veroorzaken. Een van de onderdelen is het uitdelen van een sticker die op de achterruit van auto’s kan worden geplakt. Ook aannemers die aan de wegen werken doen mee, door tekstkarren langs de weg te zetten.

Ergere hinder voorkomen

Snelheidsbeperkingen bij wegwerkzaamheden zijn belangrijk, omdat automobilisten in een onbekende situatie terechtkomen met bijvoorbeeld wegversmallingen of ontbrekende belijning. Snelheid minderen vergroot de ruimte om te reageren en verkleint daarmee de kans op ongelukken. Het streven is om wegen tijdens werkzaamheden open te houden, maar de veiligheid van wegwerkers én weggebruikers staat voorop. Als dat niet het geval is kan het werk tijdelijk worden stilgelegd, met alle vertraging en extra verkeershinder van dien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen