Cultuurcentrum Het Hem op 21 juni van start

Foto: Office for Metropolitan Architecture (OMA)

Het Hem, het nieuwe cultuurcentrum van ondernemer en filantroop Alex Mulder op het Hembrugterrein in Zaandam gaat op 21 juni open. Dat schrijft de Volkskrant in een artikel onder de kop Met de komst van cultureel centrum Het Hem ligt de rafelrand van Amsterdam nu in Zaandam.

In de kolossale voormalige munitiefabriek krijgt vier keer per jaar een kunstenaar de gelegenheid om de 9000 vierkante meter te benutten. Guillaume Schmidt en Edson Sabajo, oprichters van het Amsterdamse kledingmerk Patta bijten het spits af. Zij veranderen de helft van de eerste verdieping in een boksschool in ‘een waanzinnige installatie van beeldend kunstenaar Gabriël Lester’. Michele Aboro, een voormalige wereldkampioene boksen uit Shanghai gaat tien weken lang een clinic geven voor jongeren die vastzitten in hun leven. Zij krijgen naast boksles ook filosofie- en kunstlessen. Er wordt afgesloten met een boksgala.

Er is nog geen vergunning verleend voor het door bureau OMA van architect Rem Koolhaas ontworpen hotel dat bovenop de bestaande bouw moet komen.

Reacties

Cookieinstellingen