SP wil helderheid over effect warmtenet op energierekening

Foto: Pixabay

De SP heeft altijd sceptisch gestaan tegenover het warmtenet en de beloofde korting op de energierekening voor de huurders in de op dat toekomstige netwerk aangesloten flats in Zaandam Zuid, en ziet die twijfels nu bevestigd worden door de resultaten van een onafhankelijke doorrekening van de kosten op initiatief van de Vereniging van Eigenaren van de Pharus.

Daaruit bijkt dat van een structurele korting van vijf procent geen sprake is. Het onderzoeksbureau Tsavo berekende dat de koring al na een jaar verdampt is en de SP wil nu middels schriftelijke vragen aan het college te weten komen wie er gelijk heeft: de wethouder die een vijftien jaar durend voordeel van vijf procent beloofde of de onderzoekers. Die laatsten voorspellen ook prijsstijgingen van meer dan 20 procent en ook daar wil de partij het fijne van weten.

Meer dan 2000 huurders

Het plan is om 2200 appartementen op het warmtenet te hebben aangesloten in het vierde kwartaal van dit jaar, te beginnen met de flats Perim en Pharus in Peldersveld. Zaanstad steekt er 4,25 miljoen euro in, maar het verzet tegen het netwerk en de biomassacentrale die de warmte gaat leveren groeit. En niet alleen in Zaanstad.

Of alleen in Nederland.

https://twitter.com/Barttommelein/status/918715761731842050

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen