Benefiet-roeien op Pascal College voor Only Friends

Foto: Pascal College

Leerlingen en personeel van het Pascal College gaan 24 uur roeien voor Only Friends. Met 150 vrijwilligers zet die Amsterdamse club zich in om kinderen en jongeren die kampen met een beperking of chronische ziekte toch te laten genieten van sport.

De kick-off is woensdag 6 maart om 08:30 uur op de school. De organisatie is deels on handen van leerlingen die het vak Bewegen, Sport & Maatschappij volgen. Zij werken samen met PT-Central Zaandam, een sportschool die zich focust op personal training en groepslessen. BSM-docente Annelies Tump zegt in een persbericht: ‘Only Friends maakt het voor deze kinderen mogelijk om te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. Daar willen wij natuurlijk zoveel mogelijk geld voor ophalen.’

Aftrap door Sonny Silooy

Het startschot wordt woensdag gegeven door oud-voetballer en Ajacied Sonny Silooy en wethouder van Sport Gerard Slegers roeit een tijdje mee, maar hij zal het allicht afleggen tegen zes dames van het nationaal roeiteam die ook acte de présence geven, onder wie Nicole Beukers, Ilse Paulis en Inge Janssen die alledrie op weg zijn naar Olympisch eremetaal in Tokyo volgend jaar.

Het binnengeroeide eindbedrag wordt bekendgemaakt op donderdag 7 maart. Geïnteresseerden zijn gedurende de hele actie van harte welkom op het schoolterrein aan de Pascalstraat 4 in Zaandam. Niet alleen om aan te moedigen, want zij mogen – graag zelfs! – meeroeien. Daarnaast worden nog enkele bijzondere verrrassingsgasten die het evenement een warm hart toedragen verwacht.

De hele actie is live te volgen via de Facebookpagina van het Pascal College en via Instagram.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen