Hebben buurtkroegen langste tijd gehad in Wormerveer?

De Visser verandert in vijf appartementen.
Foto: Google Street View

Verdwijnt de buurtkroeg uit Wormerveer? Na de teloorgang van de Visser op de hoek van de Kerkstraat en de Krommenieërweg komt nu ook het einde in zicht voor De Taveerne aan de Lindenlaan. In het eerste pand worden vijf appartementen gemaakt; het laatste verliest volgens de uitbaters eveneens zijn horecafunctie.

Winkels en kantoorpanden veranderen in rap tempo van bestemming en ook woningsplitsingen zijn aan de orde van de dag om de honger naar woonruimte te stillen. Het voormalige Café de Visser wordt na een langdurige verbouwd door het jonge bedrijf HR Real State. Het werk duurt volgens een artikel in Dagblad Zaanstreek nog een maand of twee en de woningen gaan binnenkort in de verkoop.

Setback voor darters

De Taveerne zat vier jaar aan de Wandelweg en verhuisde vijf jaar geleden naar de Lindenlaan. Het is een hotspot voor darters, maar de teams die er speelden zullen na afloop van het dartseizoen half mei op zoek moeten naar een nieuwe locatie, aldus de Facebookpagina Wormerveer.

Portofino

Op de website Horecasite.nl wordt momenteel Italiaans restaurant Portofino op de hoek van de Stationsstraat en de Zaanweg voor overname aangeboden voor 58.000 euro. Gelegen op een toplocatie en nu met een terras aan het water en eentje direct voor het restaurant zal dit waarschijnlijk wel een horecagelegenheid blijven, ook al gezien alle ambitieuze plannen voor de Zaanbocht. De huur van het restaurant bedraagt 1375 euro per maand exclusief. De ruimte is volgens de advertentie op korte termijn in de huidige staat te aanvaarden.

Dat de bestemming ongewijzigd blijft ligt niet zo voor de hand bij de pand aan de Wandelweg waar nu nog de ook al de deuren sluitende snackbar Ruud Patat huist. Dat heeft een fikse opknapbeurt nodig en aan de Wandelweg zou het niet het eerste commercieel vastgoed zijn dat een woonfunctie krijgt. En dan hebben we nog het verweesde gebouw van het voormalige zalencentrum De Bres aan de Provincialeweg. Daar stelde Democratisch Zaanstad onlangs vragen over, die nog op antwoord wachten.

 

 

 

Reacties