Eindelijk activiteit in De Bres, maar wat is het doel?

Zo ziet verval eruit.
Foto: Google Street View

De Bres staat al jarenlang te verkommeren op de hoek van de Provincialeweg en de Esdoornlaan in Wormerveer zonder dat de eigenaar die het pand in 2014 van de gemeente kocht er iets mee van plan lijkt te zijn. Maar nu onlangs is gezien dat de keukenapparatuur geheel of gedeeltelijk uit het zalencentrum verwijderd is, trekt Democratisch Zaanstad aan de bel.

Wat gaat er gebeuren met La Brèche – zoals de naam op de gevel luidt – wil de fractie weten. Het gebouw heeft nog steeds een bestemming die wonen en detailhandel uitsluit. Maar wel is de bestemming van ‘cultuur’ in het bestemmingsplan veranderd in gemengd-2’, wat wil zeggen dat de grond mag worden gebruikt voor de vestiging van bedrijven, voor cultuur en ontspanning, (maatschappelijke) dienstverlening, horeca, kantoren of specifiek omschreven bedrijfsactiviteiten. DZ wil graag weten wat daar de achterliggende gedachte van die verandering is geweest.

Verloedering

Ongeacht het antwoord op die vraag is de partij van mening dat het ‘zeer onwenselijk’ is om gemeentelijk vastgoed te verkopen zonder daaraan de verplichting tot herontwikkeling te koppelen, zo schrijft de partij aan het college. De vraag is wel of daar de afgelopen vijf jaar over gesproken is tussen gemeente en pandeigenaar en zo ja, wat er dan besproken is. Fractievoorzitter Juliëtte Rot hoort het graag en wil verder nog weten welke wegen het college ziet om de eigenaren van De Bres te bewegen om iets met hun bezit te doen in plaats van het langzaam te laten verloederen, en dat ook nog eens op een uitstekende zichtlocatie aan een hoofdweg.

Reacties