Lodewijk Asscher naar Zaandam voor gesprek op de Tamarinde

Foto: Twitter / Jeroen de Glas

Wethouder van Onderwijs Gerard Ram wilde wel degelijk de handtekeningen tegen de vierdaagse schoolweek van protesterende ouders van de Zaandamse basisschool Tamarinde in ontvangst nemen, maar alleen als ze de kinderen buiten hun protestmars zouden houden. Hij vindt het een slecht idee kinderen onder schooltijd mee te laten lopen in een demonstratie.

Op dit moment gebeurt er niks strafbaars op de school met de noodmaatregel, vindt de onderwijsinspectie. De ouders moeten zeker opkomen voor de belangen van hun kinderen, maar de kinderen verdienen rust en goed onderwijs op school,’ aldus Ram op zijn Facebookpagina. Als de ouders zonder kinderen komen, sta ik natuurlijk morgen vanaf 14:30 uur bij de balie in het stadhuis.’

Uiteindelijk ontving de wethouder de kinderen en hun ouders toch, en nog wel in de raadszaal, maar hij was niet de enige politicus die zich liet zien. PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Lodewijk Asscher was naar Zaandam getogen om ter plekke te horen wat de ouders en het personeel van de school te vertellen hadden. Hij nam zijn partijgenote en Zaans raadslid Eylem Koseoglu mee naar de Tamarinde.

Limiet aan vrije dagen

Met de ingekorte schoolweek probeert scholenkoepel Agora (bijzonder basisonderwijs) de gevolgen van het lerarentekort op de Tamarinde op te vangen. Ook de collega’s van het openbaar onderwijs hebben in Zaanstad al hun toevlucht tot deze maatregel moeten nemen, die wettelijk niet meer dan zeven weken per schooljaar is toegestaan en daarom tot nu toe steeds van de ene tot de volgende vakantie van kracht is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen