Ouders Tamarinde breiden protest tegen verkorte lesweek uit

Basisschool Tamarinde aan het Schaarsven in Zaandam.
Basisschool Tamarinde aan het Schaarsven in Zaandam.
Foto: Google Street View

Ouders van leerlingen van basisschool Tamarinde in Zaandam breiden hun protest tegen de vierdaagse schoolweek uit. Na het inschakelen van de leerplichtambtenaren houden ze morgen een protestmars en donderdagavond spreken ze in tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

De school van koepelorganisatie Agora laat momenteel een aantal groepen op de vijfde lesdag thuis opdrachten uitvoeren om het tekort aan leerkrachten op de vangen. Maar een deel van de ouders legt zich daar niet langer bij neer. De protestmars gaat over de Gedempte Gracht richting stadhuis, waar aan de balie handtekeningen worden afgegeven tegen de verkorte schoolweek. Volgens de ouders was er geen collegelid beschikbaar om ze in ontvangst te nemen. Er worden enkele tientallen ouders verwacht bij de demonstratieve optocht.

Zij-instromers

De gemeente, Agora (bijzonder onderwijs) en Zaan Primair (openbare scholen) hebben onlangs het Rijk om een subsidie van een maximaal 250.000 euro gevraagd om zij-instromers te kunnen opleiden als antwoord op het lerarentekort. Dat moet de druk volgend schooljaar al enigszins van de ketel halen. Wethouder Gerard Ram (VVD) werkt daarnaast samen met de schoolbesturen aan een integraal plan om de werkdruk van de leerkrachten te verminderen. Dat moet ook helpen om de aantrekkelijkheid van het onderwijs te vergroten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen