Kwart miljoen euro gevraagd voor zij-instromers basisonderwijs

De brief naar Den Haag gaat op de post.
De brief naar Den Haag gaat op de post.
Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

De scholenkoepels Agora en Zaan Primair hebben samen met de gemeente het Rijk om een subsidie van maximaal een kwart miljoen euro gevraagd om zij-instromers voor de klas te krijgen in het basisonderwijs. Het geld moet uit de Subsidieregeling regionale aanpak lerarentekort komen.

De aanvraag loopt vooruit op het plan waar de schoolbesturen en de gemeente samen aan werken om klaar te zijn voor het schooljaar 2019-2020. Door het nijpende lerarentekort zijn er al een paar scholen waar als noodmaatregel een vierdaagse schoolweek is ingevoerd. Bovendien willen ze in het plan aandacht voor het verminderen van de werkdruk en voor voorschoolse educatie.

Nood hoog

We werken samen met de schoolbesturen aan een integraal plan van aanpak voor het komende schooljaar,’ zegt wethouder van Onderwijs Gerard Ram in een schriftelijke verklaring. ‘Daarin hebben we aandacht voor meerdere uitdagingen in het Zaanse onderwijs. Tegelijk grijpen we nu alle mogelijkheden die er zijn aan. Deze subsidie kan ons helpen om mensen die komend jaar voor de klas willen staan op een goede manier op te leiden. De nood is zo hoog dat ik me niet kan voorstellen dat de subsidie niet aan ons wordt toegekend.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen