Gemeente laat illegaal uitgegraven kelder dichtgooien

Foto: Wikimedia

Wat er in de kelder moest gebeuren wordt nog uitgezocht, maar het gaat in elk geval niet door: de gemeente heeft gisteren een aannemer ingeschakeld om een illegaal uitgegraven kelder aan het Wijnkanspad in Zaandam dicht te gooien. Dat meldt Dagblad Zaanstreek.

Omwonenden trokken bij de gemeente aan de bel omdat ze vermoedden dat er funderingsherstel werd uitgevoerd zonder dat daarvoor een vergunning was verleend. Ingrijpen werd mogelijk toen als gevolg van het graafwerk een grote scheur in de woning verscheen die de stabiliteit in gevaar bracht. De afgegraven grond, zo’n 40 kubieke meter, werd teruggevonden in een zeecontainer achter het huis.

Verlaging grondwaterpeil

De huurster van de bovenwoning had haar woning al eerder op last van de gemeente moeten verlaten. De eigenaar van het pand is verantwoordelijk voor alle ontstane schade en zal ook de klus van gisteren moeten betalen. De gemeente zegt niet te verwachten dat door het graven en de verlaging van het grondwaterpeil die daarvoor noodzakelijk was schade is ontstaan aan de funderingen van belendende percelen. Daarvoor was de periode dat de houten palen boven water hebben gestaan te kort.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen