SP en PvdD: geen straf voor Zaanse klimaatspijbelaars

Foto: Twitter / Gert

De raadsleden Patrick Zoomermeijer (SP) en Judit Raa (Partij voor de Dieren) pleiten er in een motie die komende donderdag wordt besproken voor om Zaanse scholieren die gisteren spijbelden om mee te kunnen doen aan de klimaatmars in Den Haag daarvoor hebben niet te bestraffen.

De twee partijen roepen het college op om de leerplichtambtenaren van de gemeente te instrueren geen processen-verbaal op te maken wegens het schoolverzuim. Bij de demonstratie van Youth for Climate voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs waren gisteren naar schatting 20.000 ‘klimaatspijbelaars’ naar het Malieveld getrokken. De PvdD en SP menen dat deze betrokkenheid bij de toekomst van de aarde en hun stap richting kritisch burgerschap omarmd in plaats van bestraft dient te worden.

Intussen op sociale media

Op sociale media verschenen gisteren en vandaag berichten over treinen vol afval, schranspartijen bij fast food restaurants na afloop van de demonstratie en een Malieveld bezaaid met troep. Allemaal nep, allemaal huisvlijt van tegenstanders zo werd steeds duidelijker.

https://twitter.com/KenStash/status/1093882042197176321

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen