De Fabriek en Café Fabriek definitief gebrouilleerd

Foto: Pixabay

Stichting De Fabriek en Café Fabriek liggen met elkaar overhoop en bemiddelaar Eric van der Burg heeft geen hoop dat meer dat hij beide partijen bij elkaar kan brengen. Dat meldt wethouder Sanna Munnikendam van Cultuur in een brief aan de raad. Ze heeft geen idee waar de gesprekken over gingen.

Er is volgens haar ‘een drietal gesprekken’ gevoerd over ‘de gerezen verschillen’. Omdat de gesprekken vertrouwelijk waren in het kader van bemiddeling, ‘weet het college niets over de inhoud van de gesprekken’.De verstoorde relatie is een kwestie tussen de Stichting en het Café. Omdat wij dit onwenselijk vonden hebben we een laatste poging gedaan beide partijen tot elkaar te brengen. De uitkomst van de gesprekken is voor het college teleurstellend. Zowel het filmhuis als het café zijn van toegevoegde waarde voor Zaanstad. Met beide partijen individueel gaan wij het gesprek aan met als centrale vraag: hoe gaan jullie nu verder?’

Meer uitleg volgt

Er is een uitgebreidere brief in voorbereiding waarin de situatie ‘op hoofdlijnen’ zal worden geschetst en vragen vanuit de lokale politiek worden beantwoord, na afstemming met de twee betrokken partijen. Het college beraadt zich nu op de mogelijke gevolgen van het conflict, omdat de gemeente de stichting subsidieert en bovendien eigenaar is van het pand aan de Zaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen