POV vraagt uitleg over vertrek voorzitter bestuur De Fabriek

Foto: Google Street View

Hij vertrekt omdat zijn termijn erop zit, vertelt voorzitter Sjoerd Jans van filmtheater De Fabriek vandaag in Dagblad Zaanstreek, om tijdelijk te worden opgevolgd door zijn voorganger Jan van Beek. Maar uit een recente brief van wethouder van Cultuur Sanna Munnikendam aan de fractievoorzitters blijkt dat er veel meer aan de hand is.

POV-leider Harrie van der Laan is verontwaardigd dat hij ‘voor de zoveelste keer’ iets in de krant moest lezen – ‘het is meer regelmaat dan uitzondering’ – want in de brief van Munnikendam is geen sprake van een aanstaand vertrek van Van Beek. Zij meldt dat ze in de week voor kerst gesprekken heeft gevoerd met zowel Jans en directeur Katrien Lamers van De Fabriek als met de uitbaters van het café Fabriek, Pieter en Nic Grandiek, als gevolg van ‘een verstoorde werkrelatie’ en een mislukt mediationtraject.

Nieuwe bemiddelingspoging

Inmiddels heeft, zo schrijft Munnikendam, Eric van der Burg zich bereid verklaard om te proberen om ‘beide partijen op een constructieve manier met elkaar aan tafel te krijgen en verder in dit proces te begeleiden’. De oud-wethouder van Amsterdam en formateur in Zaanstad tijdens de laatste coalitieonderhandelingen wilde daarmee zo snel mogelijk aan de slag en zou inmiddels al aan de klus begonnen moeten zijn. ‘Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn wordt u nader geïnformeerd,’ schrijft de wethouder. En dat gebeurde dus via de krant.

Uitleg gevraagd

In dat artikel wordt met geen woord gerept over een conflict tussen De Fabriek en de horeca-uitbaters. Er zouden slechts gesprekken met de gemeente zijn over vervanging van delen van de inventaris en over de door De Fabriek gewenste extra zaal. De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil nu van de wethouder het hele verhaal horen. Inclusief een nadere omschrijving van de rol van Van der Burg (VVD) in het proces.

 

Reacties