DZ vraagt opheldering over conflict bij De Fabriek

Foto: Twitter

Democratisch Zaanstad is het spoor bijster. Wat is er aan de hand in De Fabriek en waar gaat het conflict tussen het filmtheater en het horecadeel nou precies over? En wat is de rol van de gemeente in de hele kwestie?

In de media spreken hoofdrolspelers elkaar tegen en ook de opstelling van wethouder Sanna Munnikendam (D66) van Cultuur is niet erg helder. Zij heeft aangegeven dat de gemeente geen geen bemoeienis kan, wil en mag hebben met de interne bedrijfsvoering van De Fabriek, maar is wel betrokken bij het aantrekken van Eric van der Burg als – onbezoldigdbemiddelaar tussen bestuur en directie van De Fabriek en de eigenaren van café Fabriek. Dat is op het eerste gezicht lastig verenigbaar.

In totaal 23 vragen

Daar komt nog bij dat volgens nieuwssite De Orkaan uit e-mails aan de vrijwilligers van het filmhuis blijkt dat de huurovereenkomst tussen De Fabriek en het café per juni 2019 is opgezegd. Dat wordt dan weer door de directeur van het filmhuis ontkend en ook over het waarom van het aftreden van de bestuursvoorzitter van het filmhuis heerst onduidelijkheid. DZ stelt in totaal 23 vragen over de gang van zaken bij De Fabriek, een van de grote culturele instellingen in de gemeente. Eerder kaartte de POV de kwestie al aan bij het college.

 

 

 

 

Reacties