School bezorgd over veiligheid leerlingen op de Westzijde

Foto: Facebook / Et Buut

Openbare basisschool Et Buut aan de Parkstraat in Zaandam vraagt het gemeentebestuur opnieuw aandacht voor de veiligheid van de bijna 400 leerlingen van de school in een pleidooi voor een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op de Westzijde.

De school heeft al eerder aangegeven daar voorstander van te zijn, maar het college wil er niet aan. Omdat de verkeerssituatie in de Parkstraat ‘uitermate ongunstig’ is doordat schoolgaande kinderen en bewoners die de wijk verlaten elkaar ‘s ochtends kruisen en het ook in de middag rond 14:15 uur ‘chaotisch’ is, wordt aan de ouders gevraagd om zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Maar veel leerlingen van Et Buut komen uit andere buurten en moeten dus over de Westzijde om deschool te bereiken.

Geen vertrouwen in adviessnelheid

Directeur Annemiek van Duinen schrijft nu dat de school zich ‘grote zorgen’ maakt over de veiligheid van de leerlingen en hun ouders. ‘Zoals u weet zijn jonge kinderen nog niet in staat verkeerssituaties altijd goed in te schatten. Voor ouders is het lastig om goed toezicht te houden op hun kinderen tijdens het fietsen op deze drukke weg. Wij zijn bovendien bang dat automobilisten een adviessnelheid niet snel zullen opvolgen. Het lijkt ons vele malen verstandiger om een verplichte maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in te voeren, om ongelukken te voorkomen. Wij vragen u nadrukkelijk om bij uw besluit de veiligheid van kinderen in acht te nemen,’ aldus Van Duinen.

Reacties

article
27535
Et Buut doet nieuwe oproep voor 30-kilometerzone op de Westzijde
Openbare basisschool Et Buut aan de Parkstraat in Zaandam vraagt het gemeentebestuur opnieuw aandacht voor
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/27535/school-bezorgd-over-veiligheid-leerlingen-op-de-westzijde/
2019-01-24T18:09:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/01/24180501/buut.jpg
Actueel