Vergunning voor expostie die na bijna twee jaar ten einde loopt

Foto: Google Street View

De foto-expositie Schot in de Roos op het Hembrugterrein werd al in het voorjaar van 2017 geopend, maar nu is door de gemeente de vergunning verleend om gedurende twee jaar acht foto’s te plaatsen op gebouwen op het Hembrugterrein, plus twee fotopanelen en drie informatiezuilen.

De foto-expositie verenigt het front van de Stelling van Amsterdam met het hart van het Werelderfgoed, het voormalige defensieterrein aan het Noordzeekanaal. Om die relatie zichtbaar te maken hangen foto’s van Gé Dubbelman, Luuk Kramer en Nicole Segers op de gevels van gebouwen hangen of op de panelen in de openbare ruimte.

Zo is een route ontstaan langs de Stelling van Amsterdam, de gebouwen van de voormalige Artillerie Inrichtingen en het Algemeen Verdedigingspark. De wandeling begint bij de pont en slingert over het terrein naar de nieuwe ingang aan de Provincialeweg en terug. De expositie is nog te zien tot 5 maart. Belanghebbenden hebben ook tot die datum de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de verleende vergunning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen