Verkeer Padlaan en Kruisstraat Krommenie op raadsagenda

De Kruisstraat in Krommenie.
De Kruisstraat in Krommenie.
Foto: Google Street View

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil in het Zaanstad Beraad de verkeerssituatie op de Padlaan in Krommenie aan de orde stellen. Daar is na klachten van bewoners éénrichtingsverkeer teruggekomen, maar nu zijn het de plaatsgenoten in de Kruisstraat die klagen over de toegenomen verkeersdruk.

De POV wil antwoord op de vraag of de gevolgen voor de laatsten voldoende onderzocht zijn en of er naar alternatieven gekeken is, zoals tweerichtingsverkeer op de Padlaan met aanvullende maatregelen om de straat veiliger te maken voor fietsers en andere ‘kwetsbare verkeersdeelnemers’. De verkeerssituatie zoals die nu is zorgt er volgens de fractie ook voor dat veel gemotoriseerd verkeer een eind moet omrijden, wat niet bijdraagt aan de doelstelling om Zaanstad CO2-neutraal te maken.

Hoorcommissie

De hoorcommissie van de gemeente buigt zich al over de door veertien bewoners en winkeliersvereniging Doka ingediende bezwaren tegen het terugdraaien van het tweerichtingsverkeer op de Padlaan. Over dat verkeer in beide richtingen kwamen meer dan 40 klachten binnen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen