Conflict op basisschool Hannie Schaft verhardt; wethouder wil bemiddelen

Foto: Google Street View

De moeder die bij de Zaandamse basisschool Hannie Schaft een klacht indiende wegens een casinospel waarbij leerlingen uit groep 7/8 fiches konden ‘kopen’ door ze te ruilen tegen kledingstukken heeft een aanklacht wegens smaad ingediend tegen Niko Persoon van Zaanprimair en schooldirectrice Patricia van Gelder. Zij en haar partner hebben op hun beurt een plein- en schoolgebouwverbod opgelegd gekregen.

Dat meldt De Telegraaf, die de zaak in eerste instantie naar buiten bracht, vandaag. De klacht wegens smaad is het gevolg van het ‘feitenrelaas’ over de kwestie dat voorzitter van het College van Bestuur Persoon naar de gemeenteraad stuurde en waarin uitgebreid wordt ingegaan op de persoon van de klaagster. Een door de POV aangevraagd interpellatiedebat in de gemeenteraad ging vorige week niet door omdat de partij het verzoek introk, naar nu blijkt omdat Onderwijswethouder Gerard Ram bemiddeling had aangeboden.

Pleinverbod overtreden

Volgens De Telegraaf zijn de klaagster en haar partner – die het pleinverbod dat geldt tot en met 11 januari inmiddels al eens ovetreden hebben – bereid om zonder voorwaarden vooraf met Persoon en schooldirectrice Patricia van Gelder om tafel te gaan, hoewel de brieven tussen de twee partijen ‘inmiddels heen en weer vliegen’. Persoon wilde niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen