Waarom reageert gemeente niet op vragen over ondernemerschap in Poelenburg?

Foto: PxHere

Democratisch Zaanstad vraagt zich af waarom de gemeente al zes weken lang niet wil reageren op vragen van het Noordhollands Dagblad over een oververtegenwoordiging van bedrijven in Poelenburg. In een artikel dat gisteren in de krant verscheen wordt gesuggereerd dat vele daarvan een ander doel dienen dan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel laat zien.

Volgens het NHD heeft ruim een op de tien Poelenburgers een eigen zaak en gaat voorzitter Geert Jan Welgemoed van de Klankbordgroep ervan uit dat een deel van die bedrijven dient als dekmantel voor illegale praktijken. Er is sprake van een opvallend groot aantal taxi-, klus- en schoonmaakbedrijven en glazenwassers.

Vertrouwen

In schriftelijke vragen aan het college schrijft fractievoorzitter Juliëtte Rot de voortvarendheid waarmee B & W ondermijnende criminaliteit in Zaanstad bestrijden te waarderen, maar zich ook zorgen te maken over de in het krantenartikel belichte situatie. Die zou het vertrouwen van bewoners in het Actieplan Poelenburg en Peldersveld, dat tot doel heeft de sociale cohesie en veiligheid in de wijken te versterken, wel eens teniet kunnen doen.

DZ wil van het college horen of dat ook van mening is dat het succes van het actieplan ‘mede valt of staat met de mate waarin aan actieve informatievoorziening gedaan’ en hoe dit in de toekomst zal worden opgepakt. Journalisten uitleggen waarom er geen (snel) antwoord op hun vragen komt is wel het minste dat van de gemeente verwacht kan worden, vindt Democratisch Zaanstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen