Nieuwe indeling Sociale Wijkteams na groen licht van de rechter

Foto: Pixabay

De gemeente Zaanstad komt met een nieuwe indeling van de Sociale Wijkteams nu de rechter het licht op groen heeft gezet voor de nieuwe aanbieders SMD, Dock en Incluzio, die vanaf 1 januari tot en met 2026 aan de slag kunnen.

De uitspraak betekent dat de aanbestedingsprocedure inclusief de gunning nu is afgerond. De aanbieders die een kort geding aanspanden (Odion, Leviaan en het Leger des Heils) kunnen nog wel binnen vier weken bezwaar aantekenen tegen het vonnis. Wethouder Zorg Natasja Groothuismink (Rosa) liet in een persbericht van de gemeente weten blij te zijn dat er nu voor alle partijen duidelijkheid is.

De uitspraak van de rechter betekent dat we in de Sociale Wijkteams afscheid nemen van een aantal partners met wie we een aantal jaar intensief en prettig hebben samengewerkt. We begrijpen dat dit een grote teleurstelling voor hen is. Ik wil hen danken voor de goede samenwerking, op andere terreinen blijven we uiteraard met deze partijen samen optrekken. Tegelijk kijk ik ook uit naar de samenwerking met de nieuwe partners. Er ligt een belangrijke opgave voor ons gezamenlijk: goede zorg voor onze inwoners.’

De gemeente gaat nu samen met de aanbieders zorgen voor een zorgvuldige overgang, aldus Groothuismink. Inwoners kunnen ook na 1 januari terecht op de huidige elf locaties van de Sociale Wijkteams.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen