Koning op werkbezoek bij Stichting De Tijdmachine in Nieuw Groenland

Foto: Facebook / Stichting De Tijdmachine

Koning Willem-Alexander brengt dinsdagmiddag 9 oktober een werkbezoek aan Stichting De Tijdmachine in woonzorgcentrum Nieuw Groenland in Zaandam. De Tijdmachine laat ouderen onder begeleiding van reisleiders terugreizen naar de jaren 60. Daarvoor wordt een huiskamer ingericht in de stijl van die tijd.

De stichting werkt samen met ouderen, mantelzorgers, deskundigen en vrijwilligers aan activiteiten die aansluiten bij de wensen en behoeften van de bewoners. Reisleiders gaan in het voor ouderen vertrouwde decor met hen in gesprek over hun herinneringen uit die tijd en hun wensen voor dit moment. Op basis hiervan wordt met het woonzorgcentrum en andere betrokken partijen uit de wijk gedurende een half jaar bekeken hoe de wensen en vragen van de ouderen gerealiseerd kunnen worden.

Demonstratie

Het gaat dan bijvoorbeeld om het organiseren van activiteiten en uitjes, het verbeteren van de (informele) zorg of het werven van maatjes. Tijdens het bezoek aan De Tijdmachine gaat de koning in gesprek met de oprichters, ouderen, vrijwilligers en samenwerkingspartners in de wijk. Ook krijgt hij een demonstratie van De Tijdmachine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen