Producent van Stints laat alle 3500 verkochte voertuigen controleren

Still uit een filmpje van Zaanstad over de ingebruikname van de Stints.
Foto: YouTube

De fabrikant van de Stint, het voertuig dat vorige week betrokken was bij het ongeval op een spoorwegovergang in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, laat alle 3500 voertuigen die zijn verkocht controleren. Het bedrijf wacht de resultaten van het onderzoek naar het ongeluk niet af.

In een boodschap aan zijn afnemers laat het bedrijf weten vanaf vandaag alle elektrisch aangedreven karren te gaan controleren op alle veiligheidspunten en preventief onderdelen te gaan vervangen. Er is ook een checklist verstuurd waarmee de afnemers, waaronder veel kinderdagverblijven, de Stints ook zelf kunnen nalopen.

Gemeente Zaanstad

Na het ongeval besloten verscheidene kinderopvangorganisaties voorlopig geen gebruik meer te maken van de stints om hun kinderen te vervoeren. Ze willen eerst zeker weten of het ongeluk niet is veroorzaakt door een technische storing in het elektrisch aangedreven voertuig. De gemeente Zaanstad maakt sinds begin 2016 gebruik van Stints bij het opruimen van zwerfvuil in het centrum van Zaandam.

Of er ook in Zaanstad voertuigen tijdelijk op non-actief zijn gezet die voor het vervoer van kinderen worden gebruikt is niet bekend. Verschillende organisaties door het land besloten ze niet langer te gebruiken tot duidelijk is of het fatale ongeval in Oss te wijten is geweest aan een technisch mankement aan het vervoermiddel.

Reacties