Externe deskundige moet uitsluitsel geven over verkeersveiligheid Westzijde

Kan dit stuk Westzijde ook een 30-kilometerzone worden?
Kan dit stuk Westzijde ook een 30-kilometerzone worden?
Foto: Google Street View

GroenLinks heeft zich door D66 laten overtuigen dat de wens van wethouder Gerard Slegers om een externe deskundige onderzoek te laten doen naar het verkeer op de Westzijde een kans verdient. Slegers wil een onbevooroordeeld antwoord op de vraag of een 30-kilometerzone op de hele Westzijde die straat veiliger of onveiliger maakt.

De fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, PvdD, Rosa, D66 en Denk probeerden gisteravond tijdens de raadsvergadering middels een motie af te dwingen dat op de hele Westzijde na de herinrichting niet harder dan 30 kilometer per uur mag worden gereden. De raad nam al eerder een motie van die strekking aan, maar daar werd door het vorige college geen vervolg aan gegeven op grond van de verkeersveiligheid. Met name GroenLinks heeft de tanden in de kwestie gezet en is overtuigd van de voordelen van een volledige 30-kilometerzone.

Naast een onafhankelijk onderzoek wil Slegers de komende tijd ook met alle betrokkenen in gesprek over het onderwerp dat de gemoederen behoorlijk bezighoudt. Uiterlijk begin november moet de knoop dan worden doorgehakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen